Pravidelné aktivity

Zdravotní cvičení s Radkou Němcovou

každé pondělí 
17:30–18:30

Pro koho

Cvičení je vhodné pro všechny věkové kategorie, zejména pro ženy, které trápí bolesti zad, povolený a nefunkční střed těla, inkontinence či diastáza, pro aktivní seniory, lidi se sedavým zaměstnáním a pro všechny, kteří se potřebují uvolnit, protáhnout, posílit a zrelaxovat.
Možnost hlídání dětí 75 Kč za dítě/hodina

Kde a kdy

Nosálovská 2/53, Vyškov
od 9. ledna každé úterý od 17:00 do 18:00

Cena: 

100 Kč / 1 lekce

Průvodce

Radka Němcová

Jsem certifikovaná Instruktorka zdravotní tělesné výchovy – Funkční trenérka s doplněným školením speciálně zaměřeným na zdravotní cvičení pro seniory. Věnuji se zdravotnímu cvičení jak se seniory v domově pro seniory, tak vedu veřejné lekce zdravotního cvičení, které jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

QiGong

každou středu 
16:00–17:15

Bližší informace

Qi gong (nebo přesněji Dao Yin) je starodávná čínská léčebná metoda, která propojuje dech a pohyb s cílem uvolnit v těle harmonický proud Qi/čchi – dynamické životní síly – a tím podpořit dobré zdraví těla, mysli i ducha.
Qi gong je jednou ze základních léčebných metod čínské medicíny (další jsou akupunktura, fytoterapie, léčba stravou a tuina masáže). Inspirací tohoto cvičení (starého více než tři tisíce let) bylo pozorování přírodních rytmů a cyklů, ale i chování zvířat v divočině, jejich pohybů a vrozených dovedností.
Cvičením je možné si zkvalitnit své pohybové schopnosti a zdraví, vnímavost vůči signálům vlastního těla, ale i vnímavost vůči našemu vzájemnému propojení. Propojení mezi lidmi, ale i mezi různými částmi přírody a člověkem.
Zároveň je možné všechny cviky použít jako bojové umění. Záleží na nastavení každého, jestli bude preferovat zdravotní podobu cvičení nebo bojovou (nebo mezi nimi „přepínat“).
Se cvičením lze začít v jakémkoli věku a v jakékoli fyzické kondici.
Cvičíme základní qi gongové sestavy pěti původních zvířat, osm kusů brokátu; taoistický nei-kung.

Kde a kdy

Nosálovská 2/53, Vyškov
od 9. září každou středu od 16:00 do 17:15

Cena: 

2 500 Kč 

(září až prosinec, možnost až tří tréninků týdně – je možné si vybrat pravidelně jeden (nebo více) z tréninkových časů nebo chodit na střídačku): 
středa 16–17:15 Vyškov,
středa 18–19:30 Rousínov,
pátek 9–10:30 Rousínov

Průvodce

Kamila Kovaříková

Jsem studentkou Školy vnitřních bojových systémů a taoistického nei-kungu Roye Jenzena. Moje cesta ke qi-gongu/dao-yin byla pozvolná, začala jsem cvičit v r. 2013, ale tři roky mi trvalo, než jsem se opravdu ponořila do proudu. Mám proto pochopení pro nejistotu a váhavost, která mnohé provází na začátku v našich končinách nezvyklého cvičení. Od r.2016 je qi-gong/dao-yin neodmyslitelnou součástí mojí životní i pracovní cesty. Ráda po ní půjdu společně s vámi…